ervaringen en andere verhalen

6 november 2021

We hebben van een fantastisch weekend genoten. Er is werkelijk niets dat op de boot of haar bemanning is aan te merken. Er wordt met alle verzoeken rekening gehouden op een hele gezellige manier. Top hoor!

ijsselmeer zeilen

 

30 oktober 2021

Een week geleden op zaterdagmorgen met elf man aan boord van de Medusa van 1903. Grote donkerbruine zeilen die het dit weekend moeten doen. Eerst een lunch en tekst en uitleg over de huisregels en dan aan het werk als we de haven uit zijn. Samenwerking en kracht moeten het nu doen. Niet voor eenieder maar dat wisten we wel. Helaas was regen onze partner maar ook dat hoort erbij en op naar Vollenhove een mooi oud plaatsje. Daar hebben we lekker gegeten en daarna nog even naar de kroeg. Om 12.00 uur terug naar de boot en nog een paar biertjes genuttigd in theekopjes. Jammer en ook een stukje kaas en worst werden gemist. Het werd niet minder gezellig. Zondag een droge dag en dan is aan dek zijn meer plezier. We moesten wel meer aan de bak door het vele laveren. Terug naar Kampen met een geslaagd en gezellig weekend waar we weer wat hebben geleerd, een aanrader met mooi weer en een bemanning met goede conditie.

 

 

16 oktober 2021

Het was een geweldige ervaring. De begeleiding van de schipper was zo goed dat de bemanning na korte tijd wist wat ze moest doen en wanneer ze dat moest doen om samen te varen. We hadden precies de juiste mix van zon, wolken en wind voor de trip.

jeugdkamp ijsselmeer

 

8 oktober 2021

Voor de verjaardag van mijn echtgenote had ik voor 14 vrienden een weekend de zeilen ijsselmeerMedusa gehuurd. We zijn naar Enkhuizen geweest. We hebben een 5 gangen diner aan boord gekookt en we hebben een fantastische belevenis die ons ons leven lang bij blijft! Sander was erg bereid dingen te vertellen en uit te leggen over het zeilen.

 

20 september 2021

Alles was precies goed! Zon en wind, vriendelijke bemanning, leuke groep
in het kort: het was geweldig! Hopelijk nogmaals,

groeten Peter

ijsselmeer zeilen

De advertentie van het “MännerForum der ev. Kirchengemeinde” (Mannenforum van de Protestantse Kerk) in de plaatselijke krant over een geplande zeilvakantie op het Ijsselmeer (NL) wekte mijn belangstelling, want ik had nog nooit gezeild. Ik schreef me in voor deze 5-daagse zeiltocht en….graag verder lezen

 

20 september 2021

Start in Starvoren met de Medusa naar het Makkum (1e overnachting op het schip).ijsselmeer zeilen
Naar het eiland Vlieland (2e overnachting op het schip)
vervolgens naar Terschelling (3e overnachting op het schip) Een dagtocht met fietsen op Terschelling.
vervolgens naar Enkhuizen (4e overnachting op het schip)
dan terug naar de inschepingshaven Starvoren.

 

6 september 2021

In september 2021 reisde ik voor de vijfde keer met de Medusa en Sander – telkens met groepen (tussen 12 en 18 personen) – de meeste deelnemers tussen 20 en 35 jaar oud. Het was gewoon weer geweldig. Je moet wind en weer nemen zoals het is – maar je hebt ook een schipper nodig die er klaar voor is.
En dat is precies wat Sander is: hij houdt ervan om gewoon te varen en de mensen aan boord precies dat gevoel te geven van wat het betekent om je over te geven aan de natuur, om de wind te voelen – of die nu veel of weinig is – en om ermee op weg te zijn.
Het gebruik van de motor beledigt bijna een beetje je trots 😉 En omgekeerd ben je zelf bijna een beetje trots als de binnenkomende schepen om je heen al met de dieselmotor voortjakkeren, maar je zelf met volle zeilen de ingang van de haven binnenvaart.
Benedendeks: De Medusa is echt goed uitgerust, er ontbreekt niets dat je nodig hebt voor een geslaagd verblijf, de gemeenschappelijke ruimte is groot en gezellig, de hutten zijn natuurlijk smal – maar dat is nu eenmaal een gegeven op alle platbodemschepen!
Conclusie: zolang de Medusa en Sander op het Ijsselmeer en de Waddenzee zijn, zal ik blijven terugkomen!
Frank

zeilen waddenzee

 

30 augustus 2021

Vanuit het mooie Enkhuizen zeilden we via Makkum naar de prachtige eilanden Terschelling en Vlieland bij harde wind. Vandaar keerden we via Stavoren terug naar Enkhuizen. Het was een prachtige natuur- en zeilervaring die wij (3 volwassenen en 13 studenten) nooit meer zullen vergeten. Met dank aan het geweldige zeilteam (Sander en Miro), die deze prachtige reis voor ons mogelijk hebben gemaakt. We komen heel snel weer terug… 🙂

 

1 augustus 2021

We hebben ook gezeild – als alternatief programma bij weersomstandigheden die het roeien in de Waddenzee onmogelijk maakten. We waren 3 weken onderweg en de Medusa was ons thuis en ondersteuningsschip voor 14 roeiers in 3 op spierkracht voortbewogen boten. Een avontuur dat we voor de tweede keer organiseerden en zeker niet de laatste. Wij zijn de Medusa en de schipper Sander en zijn bemanning zeer erkentelijk voor hun creativiteit, inzet, flexibiliteit, bekwaamheid en menselijke warmte. Wat kan er beter gedaan worden? Ik kan er niet aan denken….

waddenzee

Dank je wel! Het waren drie bijzondere weken.

 

20 juli 2021: Het was een leuk en bijzonder zeilweekend en zeker iets om nooit te vergeten.

Dank je!

12 juli 2021:

Vanuit Stavoren konden we de eilanden Terschelling en Ameland bezoeken – en het stadje Harlingen: Alle wensen van de groep zijn vervuld – hartelijk dank!
De Medusa heeft ons goed gehuisvest, zelfs bij koeler weer. De salon warmde ons weer op met warme thee en een goed gesprek. Zelfs onze jongste zeiler van 2 jaar vond het geweldig en wil graag weer naar zee!

Dank je voor deze mooie beoordeling!

3 juli 2021:            Het waren twee dagen vol prachtige ervaringen voor ons team!

Het historische schip, het landschap, de zee en het wad hebben blijvende indrukken achtergelaten. En de bemanning wist iedereen in gelijke mate te inspireren – ongeacht of ze al zeilervaring hadden of niet!

zeilen ijsselmeer

Dank voor je mooie beoordeling!

 

19 juni 2021:In Coronatijd je 25 jarig huwelijk vieren, hoe doe je dat?

Wat te denken van een weekend zeil tocht op de Medusa. Een prachtig bejaard zeilschip van alle gemakken voorzien. Vertrokken uit het pittoreske Kampen, richting Ketelmeer en IJsselmeer. De trotse schipper weet veel van het schip en de omgeving. Hij ziet het als zijn taak zijn klipper als onderdeel van het maritiem erfgoed te blijven varen. Staand achter het roer ervaar je hoe de elementen het schip bespelen. Je realiserend dat dit 120 jaar geleden de manier was om vracht te vervoeren.
Alles aan boord is netjes en fijne schone bedden en een ruime keuken. We hadden gekozen voor catering (ontbijt), ook dit was zeer gevarieerd.

Al met al een mooie herinnering met ons gezin aan dit zeil weekend.

Bedankt Sander en Kerstin

ijsselmeer zeilen

Dank je wel voor deze mooie herinnering!

 

Roeien op de Waddenzee, een terugblik

Geplaatst op 05-09-2020  –  Categorie: Verslag  –  Auteur: Margriet Overbeek

“We hebben heel wat geleerd in de eerste week,” sprak Kai in zijn eerste briefing zaterdagavond 8 augustus in Makkum, toen de groep voor de tweede wadden-roei-week aan boord van de Medusa geklommen was. Dat klonk vertrouwenwekkend, voor iemand als ik die nog nooit op zee geroeid had. Maar ook wel een beetje beangstigend.

 Wat was er dan mogelijk….graag verder lezen

Zeilen met schipper Sander en de Medusa: uitdagend en dynamisch

Zoals wel meer schippers in de vloot is ook Sander Hospers, schipper van de Medusa, toevallig in het vak gerold. Hij deed de lerarenopleiding werktuigbouwkunde, maar daarin vond hij te weinig uitdaging en dynamiek. En dus gooide hij het roer om: hij hing een briefje op het prikbord………graag verder lezen

 

Flashback zeiltocht

 

IJsselmeer van 23-27 september op de Medusa

 

Oudere mannen ontmoetten elkaar vroeg in de ochtend op 23 september om samen te gaan zeilen op het IJsselmeer in Nederland. Na aankomst checken ze vroeg in Kampen in op de Medusa, een platbodem uit 1903. Een prachtige……….graag verder lezen   

 

STADE EN ESTEBRÜGGE ZEILEN IN HOLLAND
200 jongeren uit Stade en Estebrügge Zeilen in Nederland.

Stade/Estebrügge. Na een week op het Nederlandse IJsselmeer is de Stade conformanten vloot met 158 kinderen en 51 vrijwillige en fulltime medewerkers veilig aan land gegaan. Het was een bijzondere ervaring voor iedereen, niet alleen vanwege het mooie weer. Er heerste een geweldige sfeer op de dekken van de acht vlootschepen. De 14-jarige Friederike uit Stade heeft daar een verklaring voor:…….graag verder lezen








WhatsApp Stel uw vraag via Whatsapp