06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Zeilen op het IJsselmeer.

duurzame vakantie

Zeilen op het IJsselmeer. Een weekend of langer weg met familie, een vrijgezellenfeest met vrienden of vriendinnen of een middag met collega’s. Bent u op zoek naar een originele locatie voor een jeugd kamp met de vereniging of school?  Op de Medusa bent u welkom. Wij bieden (deel)dagtochten, een weekend, midweek of volle week. Als uw groep groter dan het aantal maximaal toegestaan passagiers dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een tweede passend schip.

Zeilen op het IJsselmeer met ‘De Medusa’.

Zeilen op het IJsselmeer met de Medusa is een prachtige ervaring voor iedereen!

  • (mid)week zeilkamp.
  • weekend met vrienden of familie.
  • dagje uit.

Beneden dek vindt u een ruime zitgelegenheid en een goed uitgeruste keuken. Het sanitair bestaat uit twee douches en twee toiletten. De twintig bedden zijn verdeeld over zes hutten. De bedden zijn voorzien van dekbedden.

De afvaart haven is afhankelijk van de periode. In het voorjaar varen we vanuit Kampen. In de zomer Stavoren en Harlingen.

Het IJsselmeer is een uniek natuurgebied in Nederland met een rijke historie. Wilt u hier meer over lezen? Klik dan op de link!

Een week genieten.

Een weektocht IJsselmeer zeilen starten we op maandag ochtend. Voordat we vertrekken krijgt u uitleg over de werking van de zeilen en de verschillende handelingen zoals zeil zetten en overstag gaan. Daarna gaan de trossen los en de zeilen omhoog! Tijdens weektochten legt de bemanning graag alles uit over al de facetten van het zeilen. U als gast betrekken we graag bij zeilmanoeuvres, de navigatie of gewoon lekker sturen!

De route die we varen is afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden. Elke avond leggen we aan in een andere haven. Of wilt u liever eens een keertje op zee voor anker overnachten? Ook dat is mogelijk! Ten slotte mag, als het weer een beetje meespeelt, een keertje droogliggen op het wad niet ontbreken.

Een fietstocht op Terschelling of een middag in het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Het kan allemaal. Kortom een weektocht biedt naast ‘alleen zeilen’ ook mogelijkheden om meer te zien van het omringende land qua cultuur en natuur.

Een weekend met vrienden.

Met een weekendtocht bent u vrijdagavond welkom op het schip. Na een korte rondje voorstellen wordt er gemeenschappelijk het reisdoel bepaald. Misschien heeft u zelf een explicite wens, of laat u de schipper een paar voorstellen doen?

Zaterdagochtend gaan de trossen los en we zeilen we de dag vol. ’s Middags legen we aan in onze overnachtingshaven. Denk hierbij aan bv. Enkhuizen, Workum, Lemmer, Urk of Edam. Alles afhankelijk van startplaats, weersgesteldheid en natuurlijk uw wensen.

Nu is het tijd voor een wandeling door de stad! Een drankje op het terras en een paar goede verhalen. De avondmaaltijd kunt u zelf bereiden in de goed uitgeruste keuken, of kiest u toch liever dat gezellige restaurant op de hoek?

De volgende dag varen  weer terug naar onze afvaart haven. Bij mooi weer is er vast wel tijd voor een verfrissende duik in het IJsselmeer. Om 17.00 uur nemen we afscheid, en kijken we terug op een fantastisch weekend!

Een dagje zeilen op het IJsselmeer.

Een dagtocht kan volledig naar uw wensen worden ingericht. Bent u op zoek naar een middag teambuilding met collega’s of juist een middag ontspannen met de familie? Maak uw wensen kenbaar! Daarnaast zijn natuurlijk alle vormen van catering mogelijk, van soep met een broodje tot een uitgebreid diner.

Bent u benieuw of een duurzame zeiltocht ook iets is voor uw gezelschap?

Neem vrijblijvend contact op voor een aanbod op maat!

Wat zijn uw wensen?

  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ

Vergeet niet even op mijn Instagram te kijken voor leuke foto’s!

Deel deze pagina: