06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Gegevens schip

Home » Gegevens schip

Gastenverblijf benedendeks

Beneden in het schip wordt u verrast door een compleet ingericht gastenverblijf dat zich kenmerkt door veel daglicht en bescheiden luxe. De zitgelegenheid biedt plaats aan twintig personen. Hier kunt u onder het genot van een drankje napraten over de belevenissen van de dag. Dit is ook de ruimte waar men gezamenlijk de maaltijden kan genieten.  De open keuken is voorzien van een zes pits horeca kooktoestel met oven De liefhebber zich kan zich hier uitleven op een meer gangen menu of gewoon een bordje stamppot. De oven biedt genoeg ruimte voor pizza of appeltaart.

De Medusa wordt aangeboden met twintig slaapplaatsen. Deze zijn verdeeld over zes hutten.

Dit zijn vier hutten voor vier personen en twee hutten voor twee personen. De lengte van de bedden is twee meter en de breedte varieert van zeventig tot honderdveertig centimeter. Beddengoed is aanwezig, inclusief dekbed  en kussen. De hutten zijn voorzien van een wasbak met warm en koud water. Als in het voor- of najaar de nachten fris zijn kan men het schip met centrale verwarming op een aangename temperatuur brengen.

De sanitaire voorzieningen bestaan uit twee toiletten en twee douchen.

Drinkwater willen we niet gebruiken voor de toiletten, dus worden deze gespoeld met buitenwater. De douches zijn ruim opgezet en voorzien van (kindvriendelijke) thermostaat kranen.

gastenverblijf

bovendeks

Boven aan dek vindt u een schip met een historische uitstraling. De houten kappen zijn afgedekt met antislip kleed en maken het traditionele uiterlijk compleet. De bediening van de zeilen gebeurt met de hand of met behulp van met spierkracht aangedreven hulplieren.  De standaard tuigage bestaat uit drie zeilen. Ten eerste een grootzeil van 150m2. Ten tweede vinden we voor de mast de fok van 60m2. Voorop de boom staat de kluiver. Hiervan zijn er twee en afhankelijk van de windkracht zetten we de kleine kluiver van 15m2 of de grote van 50m2. Daarnaast zijn er nog een paar ‘speel’ zeiltjes voor weinig wind zoals een halfwinder van 100m2.

Het gastenverblijf van de Medusa voelt door de gebruikte materialen en kleuren warm, ruim en licht aan. Bovendeks vindt u een veilige en praktische inrichting met een originele uitstraling, dus ongetwijfeld voelt u zich snel thuis aan boord van de Medusa!


Bekijk mijn Instagram voor leuke indrukken van onze zeilreizen!

Deel deze pagina: