06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Algemene reisinformatie (+FAQ)

Home » Algemene reisinformatie (+FAQ)

Op deze pagina vindt u antwoordt op verschillende praktische vragen. Heeft u ander vragen, neem dan gerust contact met me op.

Voor u een zeilreis maakt op de Medusa is het aan te bevelen de informatie op deze pagina door te lezen. U vindt hier handige links naar bv. het K.N.M.I waar u een indruk kan krijgen van het te verwachten weer. Daarnaast is er een link naar google Maps die de positie weergeeft van waar de Medusa in de haven is te vinden. Ik probeer dit altijd ‘up to date’ te houden. Bij twijfel kunt u mij altijd bellen 0031651980322.

Er is ook een Checklist ‘Wat moet ik meenemen?’ te downloaden die u onder de deelnemers kunt verspreiden.

Wilt u weten welk weer er de komende dagen te verwachten is? klik hier!

Wat is de exacte lig plek van de Medusa in de haven? klik hier!

(Tip:klik op deze link met uw mobiel, kunt u direct de navigatie gebruiken)


Het is handig om voor het inschepen al een indeling te maken van de hutten. Dit scheelt een hoop gedoe! Klik hieronder om een plattegrond van het gastenverblijf te downloaden.

Heeft u Harlingen als afvaarthaven?

Harlingen heeft een streng parkeerbeleid. Vanwege de vele toeristen die met de veerboot naar Terschelling en Vlieland varen, heeft Harlingen voor bezoekers alleen betaald parkeren. Op het parkeerterrein van de veerboot is altijd plek. Nadeel is dat dit ver weg is van de Medusa. Een andere mogelijkheid is het parkeerterrein speciaal voor de chartervloot. Dit is dichterbij de Medusa. Hier dient u wel min. 24 uur van te voren te reserveren. Klik op de link om te reserveren.

Bij aankomst in Harlingen volgt u eerst de routebeschrijving om bij de Medusa te komen. U kunt nu eerst uw bagage aan boord brengen. Vervolgens rijdt u uw auto naar uw parkeerplaats.

FAQ

 • Moeten we kunnen zeilen om op de Medusa mee te varen?

Nee hoor, dat is niet nodig. De deskundige bemanning geeft de nodige uitleg en vindt het leuk om de groep wegwijs te maken in het reilen en zeilen van een schip. Ook zonder ervaring mag je aan het roer staan en aan de slag met de zeilen. Natuurlijk word je dan wel goed begeleid, want veiligheid staat voorop.

 • Kunnen ouderen, kinderen en minder valide mensen mee?

Ja hoor, dat kan in principe prima. Ik raad u wel aan contact met mij op te nemen als mensen slecht ter been zijn.

 • Hoe komen we bij het schip?

De haven van inscheping staat op uw overeenkomst. Dit kan bijvoorbeeld Kampen, Stavoren of Harlingen zijn. Elke afvaart haven is goed met auto of trein te bereiken. De ligplaats van de Medusa staat op Google Maps aangegeven. Zoekt u onder “schiff medusa”, of klik op bovenstaande link.

 • Waar varen we heen?

De route is afhankelijk van weer en wind, de duur van je tocht en je vertrekhaven. Als je inscheept maak je een plan met de schipper Sander. Deze heeft veel ervaring en kan de mooiste plekjes voor je vinden. Let op: het weer kan ervoor zorgen dat het soms toch anders loopt. Wil je een bepaalde plaats echt graag bezoeken? Laat mij dit dan tijdig weten zodat ik hier een route omheen kan verzinnen. 

 • Moeten we handdoeken en beddengoed meenemen?

De bedden zijn standaard voorzien van kussen met sloop, dekbed met overtrek en matras met overtrek. Handdoeken zijn extra te huren, of neem zelf mee.

 • Moeten we schoonmaken?

Tijdens de reis bent u zelf verantwoordelijk voor het schoon houden van het dagverblijf, de hutten en het sanitair. Heeft u de Medusa direct bij Sander geboekt, dus zonder tussenkomst van een kantoor, dan is de eindschoonmaak inclusief. Heeft u via een kantoor geboekt, kunt u de details op uw overeenkomst vinden. In ieder geval verwacht ik dat u bij vertrek het schip opruimt (vuilnis eruit) en veegschoon achter laat.

 • Hoe zit het met de boodschappen?

De Medusa heeft een compleet ingerichte kombuis, zodat je zelf voor de maaltijden kunt zorgen. Je kunt je boodschappen meenemen, of naar de plaatselijke supermarkt gaan. Het is ook heel handig om ze te laten bezorgen op het schip, bijvoorbeeld via Albert.nl.

 • Is er drinkwater aan boord?

Ja, het schip heeft schoon drinkwater aan boord, van dezelfde kwaliteit als het water dat bij jou thuis uit de kraan komt. 

 • Wat is de beste kleding om mee te nemen?

Neem badkleding mee als de zon lekker gaat schijnen, en regenkleding als er wat regen is voorspeld. Ik adviseer kleding die je in laagjes kunt dragen, omdat het kan afkoelen ‘s avonds. Zorg voor schoenen met rubberen profielzolen. Leren zolen kunnen glad zijn. Daarnaast is hierboven een paklijst te downloaden. Kijk kort voor vertrek ook even op de site van het knmi (link hierboven) voor een actuele weersverwachting.

 • Hoe zit het met verzekeringen?

De schipper is WA verzekerd, ook ‘jegens de opvarenden’ zoals dat heet. Je kunt zelf eventueel een aanvullende verzekering afsluiten (reis-/annulerings-/storm- en mistverzekering). Unigarant biedt een dergelijke verzekering aan.

 • Waar slaapt de bemanning, en eten ze met ons mee?

De schipper en de crew hebben een eigen slaapgedeelte, meestal in de roef en het vooronder. Je ziet ze dus ’s nachts niet, maar we eten wel graag mee. Houd hier dus rekening mee bij het inkopen van de boodschappen. 

 • Is de Medusa veilig?

De Medusa is voorzien van alle veiligheidscertificaten die de Nederlandse overheid verplicht. De bemanning is deskundig en bevoegd. De schipper vertelt je alles wat je moet weten. Luister goed naar deze adviezen en aarzel niet om je vraag te stellen als je ergens over twijfelt. 

Deel deze pagina: