06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Zeilkamp op het IJsselmeer of de Waddenzee

Home » Zeilkamp op het IJsselmeer of de Waddenzee

duurzame vakantie

Een (mid)week zeilen is een duurzame vakantie, bij uitstek geschikt voor een zeilkamp met school of de vereniging!

Zeilkamp op de Medusa. Een zeilschip is de ideale groepsaccommodatie voor een duurzame vakantie, schoolreisje, introductieweek of jongerenreis. Fun, educatie en teambuilding in één. Sociale vaardigheden worden geprikkeld, relaties versterkt en nieuwe vriendschappen geboren. Alles aan boord staat in het teken van samenwerken. Tijdens het zeilen helpt de jeugd met het hijsen van de zeilen, navigeren en koken. Maar er is ook tijd voor ontspanning.

Steeds meer jongerenorganisaties kiezen voor een gevarieerde vakantieweek op een traditioneel zeilschip.

Lekker chillen op het dek of in het kluivernet. Bij mooi weer is een zwempartij niet uitgesloten en in de vele sfeervolle stadjes rond het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee valt altijd wel iets te ontdekken. Als de leerlingen na een dag zeilen nog energie over hebben, is er altijd wel een strandje dichtbij voor een potje volleybal. Meezeilen op de Medusa is een groot avontuur en alle zintuigen van de deelnemers worden geprikkeld.

Veilig zeilkamp voor iedereen.

Als gast op de Medusa wordt de mentale en fysieke veiligheid van alle opvarenden serieus genomen. Tijdens de zeiltocht zijn de schipper en matroos meer dan enkel degenen die het schip besturen en handelen. Op de Medusa wordt de jeugd intensief betrokken bij het zeilen. Dit kan alleen veilig gebeuren na goede instructie van schipper en/of matroos. Uiteraard voldoet de Medusa aan alle wettelijk voorgeschreven eisen. Meer hierover kunt u via deze link lezen. Ook de mentale veiligheid is belangrijk. Niemand hoeft buiten de groep te vallen, iedereen heeft kwaliteiten. Samen met de begeleiding willen we dat iedere deelnemer zich ook mentaal veilig voelt op de Medusa.

Een zeiltocht met jeugd is ook voor de organisator een grote verantwoordelijkheid, en kan, zeker voor de eerste keer, best spannend zijn. Als u interesse heeft in een zeiltocht op de Medusa, krijgt u geen contact met een verkoper, maar met de schipper, Sander of Kerstin. Geen praatjes, maar praktische en relevante informatie. Wij beantwoorden uw vragen, en ondersteunen u graag bij het voorbereiden van uw zeilkamp.

Een zeilkamp starten we op maandagochtend.

Voordat we vertrekken krijgt iedereen een uitleg over de werking van de zeilen en de verschillende handelingen zoals zeil zetten en overstag gaan. Daarna gaan de trossen los en de zeilen omhoog! Tijdens weektochten legt de bemanning graag alles uit over al de facetten van het zeilen. We betrekken graag iedereen bij zeilmanoeuvres, de navigatie of gewoon lekker sturen!

zeilkamp

Als organisatie of club heb je de ultieme kans om jongeren te inspireren en voor lange tijd een goede band met hen op te bouwen.

De route die we varen is afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden.

Als u kiest voor een zeilkamp op de Medusa, heeft u de keuze uit verschillende afvaarthavens. In het voorjaar met name vanuit Kampen. In de zomer Stavoren en Harlingen, in de herfst meer Kampen en evt. Enkhuizen. Dit betekend een groot gevarieerd vaargebied.

Elke avond leggen we aan in een andere haven. Of wilt u liever eens een keertje op zee voor anker overnachten? Ook dat is mogelijk! Ten slotte mag, als het weer een beetje meespeelt, een keertje droogliggen op het wad niet ontbreken.

De route die we varen is afhankelijk van uw wensen, en de te verwachten weersomstandigheden. Het doel is met een minimaal motorgebruik de route te varen. Dit betekent dat we met minder wind, minder ver komen. Tijdens de zeildag kan het voorkomen dat we door veranderende omstandigheden ons doel van de dag kunnen/moeten bijstellen.

Een mogelijke dagelijkse routine,

 • 7.30 corveeploeg bereid het ontbijt voor
 • 8.00 gezamenlijk ontbijten
 • 9.00 corveeploeg ruimt op, en doet de afwas. evt. inkopen voor de dag
 • 9.45 schip zeilklaar maken
 • 10.00 de route wordt besproken en lijnen los! Na instructie helpen de deelnmers mee met alle handelingen die nodig zijn voor het zeilen. Daarnaast is er tijd zat om te chillen.
 • 13.00 corveeploeg serveert gesmeerde broodjes, thee e.d.
 • ergens in de middag bereiken we onze overnachtingshaven
 • 17.30 voorbereidingen treffen voor het avondeten
 • 18.30 gezamenlijk avondeten, de zeildag wordt kort besproken
 • 19.15 corveeploeg doet de afwas
 • 19.30 bezoek aan het stadje of andere activiteit (sport, spelletjes e.d.)
 • 22.00 iedereen weer aan boord/dagafsluiting
 • 23.00 nachtrust

Uw accomodatie.

De Medusa is ingericht als groepsaccommodatie met twintig bedden, voorzien van beddengoed. Daarnaast een compleet ingerichte keuken met zes pit gasstel, en genoeg zitplaats voor iedereen. Het sanitair bestaat uit twee douches en twee toiletten.


Al een beetje warm gelopen? Informeer direct naar een passend aanbod voor uw vereniging of school!

Check mijn Instagram voor een leuke foto impressie!

Deel deze pagina: