Zeilkamp op het IJsselmeer of de Waddenzee

Een (mid)week zeilen is bij uitstek geschikt voor een zeilkamp met school of de vereniging!

De Medua is de groepsaccommodatie voor een schoolreisje, introductieweek of jongerenreis. Fun, educatie en teambuilding in één. Sociale vaardigheden worden geprikkeld, relaties versterkt en nieuwe vriendschappen geboren. Alles aan boord staat in het teken van samenwerken. Tijdens het zeilen helpt de jeugd met het hijsen van de zeilen, navigeren en koken. Maar er is ook tijd voor ontspanning. Lekker chillen op het dek of in het kluivernet. Bij mooi weer is een zwempartij niet uitgesloten en in de vele sfeervolle stadjes rond het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee valt altijd wel iets te ontdekken. Als de leerlingen na een dag zeilen nog energie over hebben, is er altijd wel een strandje dichtbij voor een potje volleybal. Meezeilen op de Medusa is een groot avontuur en alle zintuigen van de leerlingen worden geprikkeld.

Een zeilkamp starten we op maandag ochtend.

Voordat we vertrekken krijgt iedereen een korte uitleg over de werking van de zeilen en de verschillende handelingen zoals zeil zetten en overstag gaan. Daarna gaan de trossen los en de zeilen omhoog! Tijdens weektochten legt de bemanning graag alles uit over al de facetten van het zeilen. We betrekken graag iedereen bij zeilmanoeuvres, de navigatie of gewoon lekker sturen!

De route die we varen is afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden.

Elke avond leggen we aan in een andere haven. Of wilt u liever eens een keertje op zee voor anker overnachten? Ook dat is mogelijk! Ten slotte mag, als het weer een beetje meespeelt, een keertje droogliggen op het wad niet ontbreken.

Een fietstocht op Terschelling of een middag in het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Het kan allemaal.

Kortom een weektocht biedt naast ‘alleen zeilen’ ook mogelijkheden om meer te zien van het omringende land qua cultuur en natuur.

Informeer direkt naar de mogelijkheden

 @schiffmedusa
WhatsApp Stel uw vraag via Whatsapp