06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Vaargebied.

Home » Vaargebied.

Het vaargebied van de Medusa is zeer uitgebreid. De Medusa is een platbodem schip en heeft daardoor weinig diepgang. Door de goede zeileigenschappen is het schip ook in een smalle vaargeulen prima bestuurbaar.
We nemen je mee, honderd jaar terug in de tijd, over het IJsselmeer, de Waddenzee en de Nederlandse binnenwateren. Proef van het leven van een zeilmatroos, neem zelf eens het roer in handen en voel de wind in je oor fluisteren. Laat het vaste land even voor wat het is..

Thuishaven.

De thuishaven van de Medusa is de oude Hanzestad Kamen in Overijssel. In het voor- en najaar zijn vanuit Kampen aan het zeilen. In de zomermaanden vaart de Medusa vanuit Stavoren en Harlingen.

Vraag ons gerust wat de mogelijkheden zijn voor uw tocht!

Vaargebied IJsselmeer.

Beleef het ruime water van het IJsselmeer met zijn authentieke steden en rijke verleden. Een voorbeeld hiervan is Hoorn dat net als Amsterdam een rijke bloei kende in de 16e en 17e eeuw. Enkhuizen bezat in de 17e eeuw de grootste haringvloot van Nederland en is hierdoor rijk geworden. Dit ziet men nog altijd terug op het wapen van Enkhuizen. Breng een bezoek aan Edam voor een lekkere kaas. Of bijvoorbeeld het pittoreske Marken met vuurtoren. In Workum is het Jopie Huisman museum een bezoek waard. Makkum is bekend om z’n aardewerk.

vaargebied

Ook kinderen hoeven zich na een vaartocht niet te vervelen. Er is genoeg vertier aan de wal. Strandjes, speeltuinen of een bezoek aan een museum zoals het Zuiderzee museum in Enkhuizen, Batavialand in Lelystad, het Woudagemaal in Lemmer, de oude Bakkerij in Medemblik of de ginkies op Urk. In elke plaats valt voor iedereen wat leuks te beleven., rond het IJsselmeer is voor ieder wat wils!

Liever ankeren op het IJsselmeer

Heeft u even geen zin om een havenplaats te bezoeken, wilt u zwemmen of eens ervaren hoe het is om te ankeren in themiddle of nowhere? U bent dan even helemaal weg uit de drukte en heeft geen afleiding. U zult ervaren dat de tijd praktisch stil staat, heeft alle tijd voor elkaar en nog nooit zo’n donkere nacht ervaren.

Vaargebied binnenwateren.

In de kanalen van Friesland en Overijssel vinden we prachtige aanlegplaatsen in de natuur. Heerlijk voor een barbecue en gitaar onder de sterren. Inspirerende stadjes als Ossenzijl en Sloten kunnen we aandoen voor een kleine wandeling of overnachting.

Varen op de Friese Meren.

vaargebied

De Friese Meren zijn ontstaan door het wegslaan van veenpakketten, veenbranden, ontwatering ten behoeve van de landbouw, turfwinning en afsluiting van een zeearm. Door kanalen en vaartjes worden de Meren onderling met elkaar verbonden, waardoor een groot vaargebied is ontstaan en u van makkelijk van het ene meer naar het andere meer kunt varen. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op het afwisselende landschap en wordt u getrakteerd op bijzondere vergezichten.

Natuur, kunst, cultuur. Friesland heeft veel te bieden. LonelyPlanet heeft de provincie zelfs uitgeroepen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018.

Vaargebied Waddenzee.

De Waddenzee staat op de Unesco werelderfgoed lijst en is een uniek natuurgebied dat zich uitstrek van Den Helder tot Esbjerg in Denemarken. De Medusa bezeild het Nederlandse deel van de Waddenzee. Natuurlijk kunnen de eilanden worden aangezeild. Op de Waddenzee zijn we afhankelijk van de getijstromen en actuele waterstanden. Hierdoor ontstaat een zeer dynamisch vaargebied. Een prachtige ervaring is het droogvallen, waarbij het schip met laagwater ‘droog’ ligt op de zandbank zodat men een wandeling kan maken over de zeebodem.

De Waddenzee staat garant voor avontuur,  schitterende natuur en eindeloze stranden.


Check mijn instagram voor een visuele kennismaking!

Deel deze pagina: