06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Groepsaccommodatie.

Ideale groepsaccommodatie op het water.

U zoek een groepsaccommodatie op een prachtige locatie? Een schip is een ideale accommodatie voor uw vrienden, familie of vereniging!

De Medusa is een in 1905 gebouwd zeilschip wat is omgebouwd tot een groepsaccommodatie voor maximaal 20 personen. U kunt de Medusa gebruiken als vaste locatie in de haven, of geef uw familie weekend of jeugdkamp iets extra’s en we maken een prachtige zeilreis over IJsselmeer en Waddenzee!

Uw accommodatie.

De Medusa is een zeilend passagiersschip. Buiten aan dek vindt u nog de nostalgie van de zeilende vrachtvaart. Beneden in het oude vrachtruim wordt u verrast door een ruim gastenverblijf met veel daglicht en stahoogte. Er zijn twintig (stapel)bedden, verdeeld over zes hutten. Al deze bedden zijn 2 meter lang en variëren in breedte van 70 tot 140 cm. De hutten zijn voorzien van een wasbakje met warm en koud water. De sanitaire voorzieningen bestaat uit twee toiletten en twee douches. Er is voldoende zitgelegenheid en in de open, volledig ingerichte, keuken kunt u uw maaltijden bereiden.

De locatie van uw groepsaccommodatie.

De Medusa is in het voor- en najaar afgemeerd in Kampen, Overijssel. In de zomer maanden zijn we in Friesland te vinden, Stavoren en Harlingen zijn dan de afvaart havens. Van hier uit starten we met onze zeiltochten op het IJsselmeer, Waddenzee en de Friese meren.

Het bijzondere om een schip te kiezen als groepsaccommodatie is de mogelijkheid om elke avond in een andere haven aan te leggen. Wat denkt u van de historische steden aan het IJsselmeer zoals Enkhuizen en Hoorn of het voormalige eiland Marken. De Waddenzee is een prachtig dynamisch natuurgebied waar het heerlijk is doorheen te zeilen, eilanden als Terschelling of Schiermonnikoog bezoeken of met het schip droog te liggen op een zandbank.

Geen zeilervaring?

Zeilervaring is niet nodig. Of u nu een weekend met de familie, of een week met de verenigingsjeugd onderweg wilt zijn met de Medusa, de professionele bemanning legt u alles uit.

De bemanning bestaat uit twee personen. De schipper en de matroos. De schipper is met name op het achterdek actief. Hier kunt u helpen met navigeren, sturen en plannen. Uiteraard moet er ook voldoende over koetjes en kalfjes gekletst worden. Het voordek is het domein van de matroos, Hier wordt onder vakkundige begeleiding gewerkt met vallen, schoten en talies om de zeiltrim optimaal te krijgen. Ook hierbij niet vergeten jezelf te verliezen in de vergezichten, en gezellig met elkaar kletsen! Mocht het gebeuren dat u met een voorjaarszonnetje op het gezicht op dek in slaap valt, is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Duurzame vakantie.

Als u kiest voor een verblijf op de Medusa kiest u voor een duurzame vakantie. De voortbeweging gebeurt met de zeilen. Soms is er meer wind, soms is er minder. Dit betekend dat we elke dag afhankelijk van de omstandigheden een haalbaar plan maken. Een voorgekauwde rondreis wordt het niet.

Om de havens veilig in- en uit te komen gebruiken we meestal even de motor.

Wilt u meer weten over een duurzame vakantie op de Medusa? Klik op de link en ontdek hoe u ook mee kan helpen.

Meer info!

Spreekt het u wel aan en wilt u graag weten of uw gewenste periode nog beschikbaar is? Vult u het onderstaande formulier in, en ik neem snel contakt met u op!

Wat zijn uw wensen?

  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ

Vergeet niet even op mijn Intagram account te kijken voor een leuke impressie van de Medusa!

Deel deze pagina: