06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Zeilen op de Waddenzee.

zeilen op de Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee met een traditioneel zeilschip is een fantastische ervaring voor jong en oud!

We zeilen naar Vlieland en Schiermonnikoog, liggen droog op het Wad. Fietsen op Texel en wandelen op Terschelling.

Zeilen op de Waddenzee. De Waddenzee is een uniek natuurgebied in Europa en het grootste waddengebied ter wereld. Niet voor niets staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat is er mooier dan dit gebied per zeilschip te ontdekken.

Zeilen met de ‘Medusa’.

Zeilen is een duurzame manier van reizen. De Medusa bied plaats aan max. twintig gasten. Beneden dek wordt u verrast door een ruime zitgelegenheid en een goed uitgeruste keuken. De twintig bedden zijn verdeeld over zes hutten. Het sanitair bestaat uit twee douches en twee toiletten.

De Medusa is uitermate geschikt voor:

  • (mid)week zeilkamp
  • Weekend met familie of vrienden
  • dagje uit

Midweek zeilen op de Waddenzee

Een week zeilen op de Waddenzee beginnen we op maandagochtend. Voordat we vertrekken houd de matroos een ‘zeilpraatje’. Hier wordt de werking van de zeilen uitgelegd, er worden een paar knopen geoefend en er wordt over veiligheid aan boord gepraat.

Dan gaan de lijnen los, en de zeilen omhoog. Waar we heen varen is afhankelijk van uw wensen, het getij en de wind. Geen vaste routes, we laten ons gaan met de mogelijkheden die ons geboden worden. Als gast wordt u betrokken bij alle werkzaamheden die we onderweg moeten uitvoeren. Zeilmanoeuvres, sturen, navigeren. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning en genieten van de omgeving.

De nacht zijn we op een eiland of brengen we voor anker door.

Weekend met familie of vrienden zeilen op de Waddenzee.

Met een weekendtocht bent u vrijdagavond welkom op het schip. Na een korte rondje voorstellen wordt er gemeenschappelijk het reisdoel bepaald. Misschien heeft u zelf een explicite wens, of laat u de schipper een paar voorstellen doen?

Zaterdag gaan de trossen los. Voor een weekend is Texel, Vlieland of Terschelling een mooie bestemming. Als het tij goed is kunnen we in de avond of ochtend ook droogvallen en de nacht voor anker doorbrengen.

Dagje uit met de Medusa.

Een dagje zeilen op de Waddenzee is fantastisch voor een familiedag of een personeelsuitje. Een dag kan naar uw wensen worden ingericht. Of het nu een verjaardagsfeest of teambuilding, alles is mogelijk. Daarnaast zijn natuurlijk alle vormen van catering mogelijk, van soep met een broodje tot een uitgebreid diner.

Nieuwsgierig geworden of een duurzame zeiltocht op de Waddenzee ook iets is voor uw gezelschap? Vul het onderstaand formulier in en ik neem vrijblijvend contact met u op!

Wat zijn uw wensen?

  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ

Vergeet niet even op mijn Instagram te kijken voor mooie indrukken van mijn zeilreizen!

Deel deze pagina: