06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

Weekendje weg

Home » Weekendje weg

Weekendje weg op de Medusa.

4 juni 2022

Weekendje weg! Ter gelegenheid van het gouden huwelijksfeest van mijn ouders hebben wij als grote familie (van 1 jaar tot 75 jaar) een weekend op de Medusa geboekt. We zeilden van Kampen naar Urk bij prachtig weer, werden deskundig begeleid door de schipper en hadden een geweldige tijd! De grote salon benedendeks is vooral leuk voor een gezellig samenzijn of ontbijt met z’n allen.
We zouden zo weer gaan varen!.

Een weekendje weg op een zeilschip is een prachtige ervaring, geschikt voor jong en oud!

weekendje weg

De Medusa is een zeilend passagiersschip met een overnachtingscapaciteit van maximaal 20 personen. De Medusa is uitstekend geschikt voor een weekendje weg met de familie of vrienden. In het gastenverblijf heeft de beschikking over twee toiletten en twee douches. Daarnaast is er een goed uitgeruste keuken, geschikt voor het koken voor meerdere personen.

Een weekendje weg begint op vrijdagavond.

Vanaf vrijdagavond 20.00 uur bent u welkom op het schip, en wordt u in ontvangst genomen door uw schipper, Sander Hospers.

Na aankomst is er een welkoms praatje waarin er uitleg wordt gegeven van de huisregels en de veiligheidsregels. Hierna gaan we de te varen route bespreken. Er ligt niets vast, dus uw wensen of ideeën zijn welkom! De route wordt bepaald aan de hand van uw wensen of voorstel van de schipper, het te verwachten weer en de eventuele getijden.

Waar gaan we heen?

De Medusa varieert in het seizoen van afvaart havens. Zo is de Medusa in het voor- en najaar vooral vanuit Kampen en Enkhuizen onderweg. In de zomermaanden zijn Stavoren en Harlingen afvaart haven.

Bij een weekendje weg vanuit Kampen/Enkhuizen zeilen we vooral het ruime binnenwater van het IJsselmeer. Een zeiltocht op het IJsselmeer is uitstekend geschikt voor ontspannen weekend. De overnachting doen we in één van de historische ‘Zuiderzee’ steden zoals Hoorn, Edam of Medemblik. Aan de Friese kust vinden we steden als Lemmer of Workum.

Een weekendje weg vanuit Stavoren of Harlingen gaan we de Waddenzee op. Op de Waddenzee zijn we gebonden aan tij stroom en zandbanken. Dit betekend al gauw een actievere zeiltocht, waar het één en ander gevraagd wordt van de bemanning. We zeilen naar één van de waddeneilanden, zoals Terschelling of Texel.

Voor de rust zoeker is ‘droogvallen’ ook een prachtige ervaring. De Medusa is een platbodem en kan dus probleemloos met laag water op een zandbank liggen, waarna u een wandeling over het wad kan maken.

Zondagmiddag is rond 16.00 uur weer aankomst in de afvaart haven, en kunt u terug kijken op een heerlijk ontspannen weekend!

Lijkt u dat ook wel eens leuk?

Vul het onderstaande formulier in, en ik stuur u een passend aanbod!

Vergeet niet om even mijn  Instagram te checken!

Wat zijn uw wensen?

  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ

Deel deze pagina: