06 51 980 32231651980322info@medusa-sailing.nl

zeiltochten

duurzame vakantie

Een weekend of langer weg met familie, een vrijgezellenfeest met vrienden of vriendinnen of een middag met collega’s. Bent u op zoek naar een originele locatie voor een jeugd kamp met de vereniging of school?  Op de Medusa bent u welkom. Wij bieden (deel)dagtochten, een weekend, midweek of volle week. Als uw groep groter dan het aantal maximaal toegestaan passagiers dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een tweede passend schip.

weekend

Een week genieten.

Een weektocht starten we op maandag ochtend. Voordat we vertrekken krijgt u uitleg over de werking van de zeilen en de verschillende handelingen zoals zeil zetten en overstag gaan. Daarna gaan de trossen los en de zeilen omhoog! Tijdens weektochten legt de bemanning graag alles uit over al de facetten van het zeilen. U als gast betrekken we graag bij zeilmanoeuvres, de navigatie of gewoon lekker sturen!

weekend

De route die we varen is afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden. Elke avond leggen we aan in een andere haven. Of wilt u liever eens een keertje op zee voor anker overnachten? Ook dat is mogelijk! Ten slotte mag, als het weer een beetje meespeelt, een keertje droogliggen op het wad niet ontbreken.

Een fietstocht op Terschelling of een middag in het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Het kan allemaal. Kortom een weektocht biedt naast ‘alleen zeilen’ ook mogelijkheden om meer te zien van het omringende land qua cultuur en natuur.

 

Een weekend met vrienden.

Met een weekendtocht bent u vrijdagavond welkom op het schip. Na een korte rondje voorstellen wordt er gemeenschappelijk het reisdoel bepaald. Misschien heeft u zelf een explicite wens, of laat u de schipper een paar voorstellen doen?

Zaterdagochtend gaan de trossen los en we zeilen de dag vol. ’s Middags legen we aan in onze overnachtingshaven. Denk hierbij aan bv. Enkhuizen, Workum, Lemmer, Urk of Edam. Alles afhankelijk van startplaats, weersgesteldheid en natuurlijk uw wensen.

Nu is het tijd voor een wandeling door de stad! Een drankje op het terras en een paar goede verhalen. De avondmaaltijd kunt u zelf bereiden in de goed uitgeruste keuken, of kiest u toch liever dat gezellige restaurant op de hoek?

De volgende dag varen  weer terug naar onze afvaart haven. Bij mooi weer is er vast wel tijd voor een verfrissende duik in het IJsselmeer. Om 17.00 uur nemen we afscheid, en kijken we terug op een fantastisch weekend!

 

 

Een dagje zeilen.

Een dagtocht kan volledig naar uw wensen worden ingericht. Bent u op zoek naar een middag teambuilding met collega’s of juist een middag ontspannen met de familie? Maak uw wensen kenbaar! Daarnaast zijn natuurlijk alle vormen van catering mogelijk, van soep met een broodje tot een uitgebreid diner.

weekend

 

Bent u benieuw of een duurzame zeiltocht ook iets is voor uw gezelschap?

Neem vrijblijvend contact op voor een aanbod op maat!

 

@schiffmedusa