Vaargebied

Het vaargebied van de Medusa is dankzij geringe diepgang en goede zeileigenschappen zeer uitgebreid.
We nemen je mee, honderd jaar terug in de tijd, over het IJsselmeer, de Waddenzee en de Nederlandse binnenwateren. Proef het leven van een zeilmatroos, neem zelf eens het roer in handen, voel de wind in je oor fluisteren en laat het vaste land even voor wat het is…

De thuishaven van de Medusa is de oude Hanzestad Kamen in Overijssel. Van hieruit zeilen we over de natuurrijke IJsseldelta richting IJsselmeer of de binnenwateren van de Kop van Overijssel. Daarnaast varen we graag tochten vanuit Enkhuizen vanwaar men direct op het IJsselmeer is. Wilt u liever nog iets verder Noord starten dan is Stavoren een mooi beginpunt van uw reis. Met gunstige wind zijn we binnen twee uur op de Waddenzee.

Vraag ons gerust wat de mogelijkheden zijn voor uw tocht!

vaargebiedBeleef het ruime water van het IJsselmeer met zijn authentieke steden en rijke verleden. Denk hierbij aan Hoorn of Enkhuizen. Breng een bezoek aan Edam of het pittoreske Marken met vuurtoren. In Workum is het Jopie Huisman museum en Makkum is bekend om z’n aardewerk.

 

 

In de kanalen van Friesland en Overijssel vinden we prachtige aanlegplaatsen in de natuur, heerlijk voor een bbq en gitaar onder de sterren. Inspirerende stadjes als Ossenzijl en Sloten kunnen we aandoen voor een kleine wandeling of overnachting.

 

De Waddenzee staat op de Unesco werelderfgoed lijst en is een uniek natuurgebied dat zich uitstrek van Den Helder, Noord Holland tot Esbjerg in Denemarken. De Medusa bezeild het Nederlandse deel met natuurlijk de eilanden vaargebiedTexel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op de Waddenzee zijn we afhankelijk van de getijstromen en actuele waterstanden. Hierdoor ontstaat een zeer dynamisch vaargebied. Een prachtige ervaring is het droogvallen, waarbij het schip met laagwater ‘droog’ ligt op de zandbank, en men een wandeling kan maken over de zeebodem.

De Waddenzee staat garant voor avontuur, zeehonden, schitterende natuur en eindeloze stranden.

 

 

Boeken!            Contact

#schiffmedusa