vaargebied

Het vaargebied van de Medusa is zeer uitgebreid. De Medusa is een platbodem schip en heeft daardoor weinig diepgang. Door de goede zeileigenschappen is het schip ook in een smalle vaargeulen prima bestuurbaar.
We nemen je mee, honderd jaar terug in de tijd, over het IJsselmeer, de Waddenzee en de Nederlandse binnenwateren. Proef van het leven van een zeilmatroos, neem zelf eens het roer in handen en voel de wind in je oor fluisteren. Laat het vaste land even voor wat het is…

 

Opstaphaven

De thuishaven van de Medusa is de oude Hanzestad Kamen in Overijssel. Van hieruit zeilen we over de natuurrijke IJsseldelta richting IJsselmeer of de binnenwateren van de Kop van Overijssel. Daarnaast varen we graag tochten vanuit Enkhuizen vanwaar men direct op het IJsselmeer is. Wilt u liever meer richting de Waddenzee dan is Stavoren een mooi beginpunt van uw reis want met gunstige wind zijn we binnen twee uur op de Waddenzee.

Vraag ons gerust wat de mogelijkheden zijn voor uw tocht!

 

IJsselmeer

vaargebiedBeleef het ruime water van het IJsselmeer met zijn authentieke steden en rijke verleden. Een voorbeeld hiervan is Hoorn dat net als Amsterdam een rijke bloei kende in de 16e en 17e eeuw. Enkhuizen bezat in de 17e eeuw de grootste haringvloot van Nederland en is hierdoor rijk geworden. Dit ziet men nog altijd terug op het wapen van Enkhuizen. Breng een bezoek aan Edam voor een lekkere kaas. Of bijvoorbeeld het pittoreske Marken met vuurtoren. In Workum is het Jopie Huisman museum een bezoek waard. Makkum is bekend om z’n aardewerk. Kortom, rond het IJsselmeer is voor ieder wat wils!

 

Binnenwateren

vaargebied medusaIn de kanalen van Friesland en Overijssel vinden we prachtige aanlegplaatsen in de natuur. Heerlijk voor een barbecue en gitaar onder de sterren. Inspirerende stadjes als Ossenzijl en Sloten kunnen we aandoen voor een kleine wandeling of overnachting.

 

Waddenzee

De Waddenzee staat op de Unesco werelderfgoed lijst en is een uniek natuurgebied dat zich uitstrek van Den Helder tot Esbjerg in Denemarken. De Medusa bezeild het Nederlandse deel van de Waddenzee. Natuurlijk kunnen de eilanden vaargebiedworden aangezeild. Op de Waddenzee zijn we afhankelijk van de getijstromen en actuele waterstanden. Hierdoor ontstaat een zeer dynamisch vaargebied. Een prachtige ervaring is het droogvallen, waarbij het schip met laagwater ‘droog’ ligt op de zandbank zodat men een wandeling kan maken over de zeebodem.

De Waddenzee staat garant voor avontuur,  schitterende natuur en eindeloze stranden.

 

 

Boeken!            Contact

#schiffmedusa