CO2 neutraal

Op de Medusa bewegen we ons duurzaam voort. De voortstuwing komt van de zeilen. Toch ontkomen we er niet aan dat er CO2 vrij komt. Denk hier aan motor gebruik in de haven, energie voor koken en warm water voor de douche. Via de Climate Neutral Group compenseert de medusa zijn uitstoot door te investeren in efficiënte cookstoves in Oeganda.

Open vuur

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt nog dagelijks op een open vuur, meestal binnenshuis. De rook die daarbij vrijkomt is enorm slecht voor de gezondheid. Wereldwijd sterven jaarlijks meer dan vier miljoen mensen aan longziektes veroorzaakt door koken op open vuur en houtskool; dat is meer dan aids, malaria en tbc bij elkaar. Daarnaast heeft deze manier van koken een enorme impact op het klimaat. Maar ook op de economische en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met hout sprokkelen en koken.

Coocstove

Om de ernstige gevolgen voor het klimaat, de armoede en de gezondheid tegen te gaan, investeert het project in de lokale productie en verkoop van de efficiënte cookstoves. Door het slimme ontwerp van de cookstove is er tot wel 50 procent minder brandstof (hout of houtskool) nodig bij het koken en komt er veel minder rook vrij.

 

Informeer direct naar de mogelijkheden!

#schiffmedusa
WhatsApp Stel uw vraag via Whatsapp